دندان نهفته به دندانهایی می گویند که نمیتوانند از لثه بیرون بزنند. اگر به وضعیت دندان نهفته رسیدگی نشود و یا اصلاً وجود آن توسط دندانپزشک تشخیص داده نشود میتواند آسیبهای بسیاری به سایر دندانها بزنند. در برخی موارد فرد حتی در سنین بزرگسالی نیز متوجه حضور دندان نهفته خود نمیشود. درمانهای مختلفی برای بیرون کشیدن دندان نهفته وجود دارد که از بین آنها آخرین راه برای درمان آنها جراحی دندان نهفته است.
اکثراً دندانهای عقل دچار نهفتگی میشوند و در طولانی مدت در صورت عدم درمان باعث بروز التهاب و عفونت در لثه میشوند. در چنین مواردی دندان پزشک با بررسی شرایط بیمار و استفاده از روشهای خاص اقدام به جراحی دندان نهفته میکند. در فرایند جراحی دندان نهفته مهارت دندان پزشک و تشخیص راه درست برای درآوردن دندان اهمیت ویژهای دارد. در ادامه شما را با فرآیند جراحی دندان نهفته در مطب دکتر پرورش بیشتر آشنا میکنیم.
درمان دندان نهفته
در بین دندانها، بیشترین احتمال نهفتگی مربوط به دندانهای نیش فک بالا و دندانهای عقل است. برای بیرون کشیدن هرکدام از این دندانها نیز با توجه به تشخیص دندان پزشک راههای مختلفی استفاده میشود.
اگر نهفتگی مربوط به دندان نیش باشد، جراحی مختصری برای بیرون کشاندن دندان از لثه انجام شده و با ارتودنسی و براکت دندان به جای درست هدایت میشود. البته این درمان در مواقعی که لثه و فک جای کافی برای حضور دندان داشته باشد انجام میشود. در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به کشیدن دندانی دیگر برای جای گذاری دندان نهفته باشد. در هر صورت جراحی دندان نهفته تحت نظر و تشخیص دندان پزشک صورت میگیرد.
اگر نهفتگی مربوط به دندانهای عقل باشد، به دلیل عدم نیاز و کاربردی نبودن دندانهای عقل جراحی دندان نهفته برای خارج کردن دندان از دهان انجام میشود. برای این نوع جراحی ابتدا موقعیت و فرم قرار گرفتن دندان عقل در لثه توسط دندان پزشک بررسی شده و پس از آن جراحی انجام میشود.
در روند جراحی دندان نهفته رعایت بهداشت و نیز داشتن دقت و تخصص کافی دندان پزشک ضروری است. زیرا در هنگام جراحی عصبهای موجود در فک ممکن است دچار فشار شوند و تورم و درد زیادی پس از جراحی برای بیمار به وجود آورند.